Desfinx1

René Van Aeken. De sfinx

Een voormalig dancing- en sauna-uitbater ontvangt van voetbaclub Anderlecht zwijggeld. Om zijn mond te houden over omkooppraktijken. Jarenlang doet hij dat maar al te graag: een beloning van meer dan een half miljoen euro is niet niks. Tot de belofte gebakken lucht blijkt en hij mogelijk achter de tralies belandt. Hoe zal het gevecht van de kleine David tegen de grote Goliath aflopen?

Wie is eigenlijk René Van Aeken, de kaalkop met het vreemde staartje? Een mediageile fantast die Anderlecht uit wraak aan het kruis wil spijkeren? Een gehaaide afperser uit de onderbuik van Antwerpen? Een meelijwekkende mythomaan? Een pentito die kotst van de corruptie? Of nog iemand anders?

In dit boek blikt hij met Frank Van de Winkel kritisch terug op achtenvijftig jaar lief en leed. Daarbij bekent Van Aeken ook zijn eigen misstappen, die meer dan eens in de cel eindigden. Bij meerdere haltes in zijn leven vervagen immers de grenzen. ‘Dat is typisch voor een avonturier,’ spreekt hij, ‘en natuurlijk ben je dan geen heilige’.

Dit boek is uitverkocht.

FRANK VAN DE WINKEL

ISBN 90 5617 154 2
Omvang 270 blzn
 

WELKOM

JOURNALIST

AUTEUR

BOEKEN

PRIVE

CONTACT

© 2014 by Frank Van de Winkel | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be | frank.vandewinkel@hotmail.com

vincentkompany1
KimClijstersweb1
Zerodopeweb
Federer
HazardcoverNL1