Wielersportweb

Wielersport tussen traditie en vernieuwing

Traditie en vernieuwing, ze kenmerken beide de ontwikkelingen in de huidige wielersport door en door. Maar ze blijken moeilijk te verzoenen. Toch schuilt net daar de levenskracht van de wielersport. Als een helikopter boven het peloton observeert dit boek het profwielrennen en de recreatieve wielersport in een veranderend landschap. Met bijdragen van academici, wielerorganisatoren, journalisten, wielerexperts en wielerliefhebbers wil dit boek duwen aan een gezonde wielersport in al haar facetten.

Dit boek richt zich tot ieder die met de wielersport begaan is. Het is een bijdrage tot permanent overleg voor de toekomst van een wielersport zoals we die willen en maken. En het wil daartoe inspireren.

Wielersport tussen traditie en vernieuwing is het zesde boek in de reeks ‘Sociaalwetenschappelijk onderzoek naar Bewegen en Sport’. Deze reeks peilt naar de rol, de mogelijkheden en de eventuele knelpunten van sport en fysieke activiteit in de samenleving. De reeks richt zich naar sportmanagers en beleidmakers en professionals in de sport, maar ook naar iedereen met interesse voor de boeiende wereld van de sport.

Frank Van de winkel schreef een bijdrage voor dit boek.

FRANK VAN DE WINKEL

ISBN 978 90 382 2321 6
Omvang 124 blzn
 

WELKOM

JOURNALIST

AUTEUR

BOEKEN

PRIVE

CONTACT

BESTEL

© 2014 by Frank Van de Winkel | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be | frank.vandewinkel@hotmail.com

vincentkompany1
KimClijstersweb1
Zerodopeweb
Federer
HazardcoverNL1