vincentkompany

Vincent Kompany. Van ket tot kapitein. 4de druk | version française

Al in de eerste kleuterklas zat Kompany niet graag stil en zei de juf: ‘Ga maar shotten, zwier je benen en je armen maar eens goed in de lucht!’ Vincent had de flair van een acteur, een charmeur en een mannequin, was intelligent maar in de humaniora beefden zijn leerkrachten soms voor hem en voor zijn kwajongensstreken. Behalve als hij in slaap viel. Of geïnteresseerd was. Tegen de leraar geschiedenis zei hij: ‘Meneer, ik ga op een dag meer verdienen dan jij.’ Die dag kwam sneller dan verwacht.

Ook voetbalautoriteiten zoals Frankie Vercauteren, Hugo Broos, Aimé Anthuenis, Yves Vanderhaeghe, Herman Van Holsbeeck, Michel Verschueren en jeugdtrainers leggen onbekende feiten bloot. U verneemt waarom een nationale jeugdtrainer Vincent uit de ploeg trapte en hoe Vincent aan de rand van de afgrond belandde na de scheiding van zijn ouders. Dit boek licht een tipje van de sluier op.

Vincent Kompany. Van ket tot kapitein is een vat vol anekdotes maar is tegelijk veel meer. Deze biografie over de eerste twintig jaar van de kapitein van Manchester City en de Rode Duivels schetst hoe Kompany zich ontwikkelde als voetballer en als mens. De lezer gaat met vader Pierre onder meer mee naar Congo op zoek naar de turbulente roots van de Kompany’s en volgt Vincent op de voet als hij in Congo ambassadeur van de SOS Kinderdorpen wordt. Het boek vertelt over zijn eerste stappen als jeugdspeler in Neerpede, zijn doorbraak bij Anderlecht en de nationale ploeg en zijn diepgaand sociaal engagement, maar beschrijft vooral ook minder bekende feiten en kantjes van de stervoetballer. De auteur sprak met Vincents juffen, leraren, coaches en voetbalcollega’s. Het levert een uniek en diepgravend portret op.

Het boek is beschikbaar in de boekhandel en krantenwinkels. Lees hier een proefhoofdstuk.

FRANK VAN DE WINKEL

WELKOM

JOURNALIST

AUTEUR

BOEKEN

PRIVE

CONTACT

isbn 978 90 8924 304 1
Omvang 256 blzn
Lees hier een proefhoofdstuk
 

BESTEL

© 2014 by Frank Van de Winkel | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be | frank.vandewinkel@hotmail.com

Cliquez ici pour la version
française de ce livre
 

KimClijstersweb1
Zerodopeweb
Federer
HazardcoverNL1
vincentkompany1