winkelfrankvande

FRANK VAN DE WINKEL

Frank Van de Winkel (Anderlecht, 10 februari 1967) is de oudste zoon van een onderwijzeres en een (blinde) man die in Dilbeek een tot op heden bestaande pianowinkel oprichtte. Hij is regent Frans-Duits-geschiedenis en zelfstandig sportjournalist. Frank vond zichzelf altijd meer een toeschouwer dan een deelnemer, die liever al schrijvend dan al pratend verwoordt. Na zijn burgerdienst was hij hoofdredacteur van Terzake, het blad van de Wakkere Burger, en Virus, dat over het Vlaamse jeugdwerk informeerde.

Hij werkte als eindredacteur voor De Morgen, als redacteur bij VRT-ondertiteling en VRT-Teletekst Sport. Voor de openbare omroep werkte hij ook mee aan het onderzoeksprogramma Over De Lijn. Kranten- en magazinejournalistiek lag hem evenwel meer. Hij schreef voor De Morgen, waar Hans Vandeweghe hem de knepen van het vak leerde, Sport International, op vraag van Ivan Sonck voor Runner’s World en ook voor Sport-Voetbalmagazine en Dag Allemaal.

Hij was medewerker van Sporta Magazine en de Vlaamse en Nederlandse versie van Sport & Strategie. Voor deze bladen maakte hij verhalen en interviews over topsport en sport voor allen. Zijn invalshoek is dikwijls historisch, wetenschappelijk, juridisch of ethisch, zoals de rechten van wielrenners door de jaren heen, de evolutie van het aantal vrouwen op de Olympische Spelen, het ontstaan van topsport, wat er anders kan aan het olympische programma of een gesprek met een hormonenspeurder. Frank doceerde ook sportjournalistiek aan de opleiding journalistiek van Syntra in Brussel.

Anno 2024 is Frank voltijds boekenschrijver. Zijn diepgravende boeken over onder meer Roger Federer, Kim Clijsters, Vincent Kompany en Eden Hazard gingen in drie talen meer dan twintigduizend keer over de toonbank. In 2024 verschijnt ook eindelijk zijn standaardbiografie over Vincent Kompany in het Engels. Legends Publishing geeft het uit met als titel Vincent Kompany, The Making Of The Man.

WELKOM

JOURNALIST

AUTEUR

BOEKEN

PRIVE

CONTACT

© 2014 by Frank Van de Winkel | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be | frank.vandewinkel@hotmail.com

© Yann Deschepper