rogerfederer

Roger Federer. Portret van een tennisgod

Met voorsprong is deze sexy dertiger de grootste gentleman die in de sport heeft rondgelopen. En dat terwijl hij als onbesuisde driftkikker rackets aan diggelen sloeg. Zijn fluwelen baltoets en elegante sprookjestennis doen al bijna twintig jaar pijn aan de ogen. In het enkelspel behaalde hij zeventien grandslamoverwinningen waarbij zeven keer Wimbledon. Niemand voerde de wereldranglijst langer aan en heeft zo'n uitpuilende trofee├źnkast. Redelijk wat kenners noemen hem de beste aller tijden.

Na haarfijne portretten van Kim Clijsters en Vincent Kompany heeft schrijver en Zwitserland-reiziger Frank Van de Winkel nu ook als eerste de grondslagen van Roger Federers persoonlijkheid ontsluierd. Zo blijkt hij een rasechte Zwitser, die vernieuwing aan traditie paart.

Ook is hij de eerste sportman die zo zijn vrouwelijke trekjes uitspeelt: inleving, communicatie, verantwoordelijkheid, zorg, harmonie, emotionele intelligentie en aandacht voor lichaam en geest. Dat maakt hem het voorbeeld voor de eenentwintigste-eeuwse sportman.

Hoe werd een Zwitserse gentleman uit een welgesteld gezin en zowat het rijkste land ter wereld zo'n hongerige veelvraat in een afmattende sport als tennis? Hoe voelt hij zich als mens, denkt hij als sportman, combineert hij leven, liefde, gezin met vier kinderen en werk? Is hij echt een halve heilige? Lees Van de Winkels nieuwste psychologische meesterschets. Met dikwijls een lach, soms een traan. Over de enige mens die God werd. Een masterclass over tennis en natuurlijk het leven zelf.

Het boek is beschikbaar als paperback en e-book vanaf 27 mei. Lees hier een proefhoofdstuk.

FRANK VAN DE WINKEL

WELKOM

JOURNALIST

AUTEUR

BOEKEN

PRIVE

CONTACT

isbn 978 90 8924 451 2
Omvang 144 blzn
Lees hier een proefhoofdstuk
 

BESTEL

┬ę 2014 by Frank Van de Winkel | alle rechten voorbehouden | website by www.intertext.be | frank.vandewinkel@hotmail.com

vincentkompany1
KimClijstersweb1
Federer
HazardcoverNL1
Remcocovermini